AFSNIT I - FORTSAT

SYRE/BASE BALANCEN STARTER UNDER FORORD

EKSEMPEL 12

Ægtepar ca 55 år - mand stærkt invalideret af ledegigt - kvinden sund og rask.
Kvinden var ikke øm under fødderne, og jeg fortalte hende, at hun var sund og rask.
Manden var mest øm til urinvejene i venstre side, begge binyre og leveren. Han var øm andre steder, men ikke på samme måde, så det var et fingerpeg om, at årsagen nok skulle findes her.
Jeg spurgte ind og fandt frem til, at de begge hver morgen havde spist en hel grapefrugt i de sidste måske 25 år.
Da jeg ved, at der er nogle mennesker, der ikke kan omsætte frugtsyren fra citrusfrugter i deres lever, så vil det blive som syre i kroppen, og ved nogle gå ud i leddene som syrerester.
Frugtsyren skal  ileveren omdannes til base for at det er sundt.
Jeg foreslog manden at holde helt op med grapefrugten og andre citrusfrugter.
2.  behandling var hans urinveje noget mindre ømme, og hans lever var ikke længre øm, og han havde haft det noget bedre.
Da han kom 5. gang var han ikke øm nogen steder, og han havde fået det bedre og bedre.
Jeg forklarede ham, at hvis man havde gjort noget forkert i 25 år, hvor syreresterne er gået ud i leddene, så forsvinder det ikke lige på 4 uger, men hvis man fortsætter med at gøre det rigtige, kan kroppen selv ordne det i løbet af 1/2 - 1 hel år.
Så længe han får det bedre og bedre er det tegn på at kroppen kan selv, og kun hvis han får det dårligere skal han komme igen.

Kvinden fik, at vide, at hun gerne måtte fortsætte med grapefrugten, men jeg ville nok råde hende til kun 1/2 for ikke at overskride leveren kan klare.

Frugt er mest sundt hvis frugtsyren kan omdannes i leveren, og det vil leveren, som regel mellem 0600 og 1800, men ikke mellem 1800 og 0600, da det så bliver som syre i kroppen.
Vitaminer og mineraler i frugten er altid sunde, men frugten skal være godt moden, da vi så bedre kan omsætte frugtsyren til base i leveren.
Man skal også tænke på mængden, da det indgår i den samlede mængde syre, hvis det ikke bliver omsat i leveren.
Vin er også frugtsyre, og har man fået for meget vin en aften, har man som regel ikke lyst til den samme mængde frugt næste dag, som man er vant til (men der er ikke 2 mennesker der er ens) - så man skal lytte til sin krop.

EKSEMPEL 13

Ægtepar - barnløs - de havde forsøgt i ca. 10 år, og havde været undersøgt, uden man havde fundet årsagen.
Ved manden fandt jeg ingen ubalance.
Kvinden var øm til urinvejene i venstre side (syre/base balancen), og ryggen trak skæv - øm til hypofyse, binyre og højre æggestok, så hormonbalancen var ikke i orden.
Hun brugte ikke handsker til rengøring, og hun spiste stærk lakrids næsten hver dag, så årsagen var igen syre/base balancen, der hobede væske op omkring hofte og balle i venstre side, og derved trykkede ryggen skæv, så hormonbalancen kom ud ad af balance, men i dette tilfælde med andre symptomer - barnløshed.
2. behandling - ryggen rettet op hormonbalancen i orden, men urinvejene i venstre side stadig lidt ømme (hun havde vist spist lidt lakrids).
3. behandling - alt i orden - ingen ømhed.

Under 3. behandling blev de vejled om, at hvis ryggen trækker skæv på grund af væskeophobning i venstre hofte og balle, kan det påvirke hormonbalancen, og give barnløshed, da der nogen gange kun sker ægløsning fra den ene æggestok, og andre gange, når et æg bliver befrugtet i æggelederen, går der besked til hypofysen, og hypofysen sender så besked til livmoderen om at modtage ægget, så det vokser fast i livmoderen.
Hvis disse beskeder ikke når frem, fordi ryggen trækker skæv. bliver ægget udstødt med næste menustration.
Det er også derfor det ikke altid lykkedes, når lægen sætter et befrugtet æg op i livmoderen.

Manden bør ikke tage karbad inden samlejet, da det kan dæbe mange sædceller på grund af varmen. Han bør ikke drikke mere end 4 kopper kaffe og ingen cola, da man mener at koffeinen påvirker sædcellerne, så de bliver stressede, og dør inden de når frem til ægget.

Kvinden bør tage et ekstra tilskud af E-vitamin på 335 mg om dagen i forbindelse med den varme mad, da det er et fedtopløseligt vitamin, optages det bedst med noget fedtstof i måltidet. E-vitamin holder hormonbalancen i orden, og øger blodgennemstrømningen i underlivet - derfor større chance for at blive gravid, men man stopper med det, når man er blevet gravid.

Kvinden ringede 3 måneder efter (jeg kræver tilbagemelding af barnløse, for at finde ud af hvor godt behandlingen virkede), og fortalte, at hun havde regnet ud, at hun var blevet gravid ca. 5 dage efter 1. behandling.
Hun fødte en velskabt pige.

I de tilfælde af barnløshed (de fleste), der svarer til eksempel 13, lykkedes det næsten altid kvinderne, at blive gravide inden for de første 3 måneder.

EKSEMPEL 14

Kvinde 48 år - hovedpine, ondt i ryggen, hævede ben og fingre.
Hun havde tidligere fået behandling, hvor årsagen var hendes syre/base balance, men jeg havde lært hende at bruge handsker ved rengøring, samt holde sig fra cola og juice, og hun havde ingen symptomer haft siden - før nu.
Hun kom for, at jeg skulle finde ud af hvad hun havde gjort forkert.
Hun var øm til urinvejene i venstre side - øm til akupunkturpunkt 61 (væsketryk) og til ryggen.
Ved udspørgen fandt jeg hurtig ud af, at hun inden for de sidste 3 dage - både havde spist spinat (oxalsyre), spist rabarberkage (der skal bruges nonoxalsyre for at man kan tåle rabarber), og drukket noget meget sur hvidvin.
Jeg forklarede hende, at bare en af delene ville kunne udløse symptomer ved nogle mennesker, men alle 3 dele ville udløse symptomer ved endnu flere.

Jeg forklarede hende, at det har noget med at gøre, hvor syre/base balancen ligger i urinen. Er den omkring 6.0 ph kan man næsten ingen ting tåle af syreholdige ting, men ligger den omkring 7,0 ph, kan man som regel tåle det hele i begrænsede mængder.

Hun fik kun den ene behandling, så var hun i orden igen.
Jeg forklarede hende også, at jordbær indeholder en del oxalsyre, men får man dem med mælk/fløde på, neutralisere kalken i mælken/fløden noget af oxalsyren, så man bedre kan tåle dem. Spiser man jordbær uden mælk, er der nogen der kan få symptomer.
Den gamle "Dybdal" kunne man bedre tåle, da der var mindre oxalsyre i, men nu avler man dem med meget oxalsyre i - for så kan de holde sig længre i butikken.

EKSEMPEL 15

Pige 17 år - adfærdsvanskelig og voldlig - anbragt på institution.

1. behandling var hun meget øm til urinvejene i venstre side og øm til binyrene, sdå jeg vidste med det samme, at hun gjorde noget forkert.
Ved udspørgen, fandt jeg hurtigt ud af, at hun drak 10 colaer om dagen og spiste stærk lakrids. Hun drak ikke mælk, og det havde hun ikke gjort siden hun var spæd.
Hun fortalte, at hun altid følte ssig rastløst og havde svært ved at finde hvile, og hun havde også problemer med at sove.
Jeg forklarede hende, at syren i cola samt lakrids binder væske, således at det giver hende en ubalance ved binyrene, som har noget med temperamentet at gøre, og syren stjæler kalk fra kroppen, så man bliver rastløs og får søvnbesvær, når man kommer i underskud med kalk og magnesium.
Hun lovede at stoppe med cola og lakrids, og begynde at drikke 1 liter mælk om dagen.
2. behandling var hun næsten ikke øm, og kun ganske lidt til urinvejene i venstre side, og hun fortalte, at hun allerede havde fået mere ro i kroppen, og hun havde sovet lidt bedre..
3. behandling - ingen ømhed - hun følte, at hun havde fået det endnu bedre, og der var ingen problemer med søvnen mere.
Hun var stille og rolig, og hun spurgte mig nu, hvorfor er  der ikke nogen, der har fortalt mig, at jeg ikke måtte drikke cola, for jeg føler nu, at det er det der har givet mig mange af mine problemer - fordi jeg følte der skulle ske noget hele tiden - nu føler jeg ro i kroppen og er i stand til at slappe af - det kunne jeg ikke før.
Jeg forklarede hende, at det ikke altid giver de samme symptomer, selv om det er det samme man gør forkert, da mennesker er vidt forskellige. Derfor er der næsten ingen der kender sammenhængen mellem symptomer og det man gør forkert.

Vedkommende, der havde sendt hende til behandling, var en af mine elever og han var i familie med hende.
Han sagde flere gange til mig, hvad har du gjort ved hende - hun er totalt forandret - hun er blevet sød og omgængelig og fornuftig - det har hun aldrig været før.
Jeg fik jævntlig tilbagemeldinger fra ham, omm hvor godt det gik hende, og der havde slet ingen problemer været med hende siden jeg havde behandlet hende - som han sagde du har lært hende hvad årsagen var, så hun har forstået det.

EKSEMPEL 16

Mand 55 år - Nyregrus/nyresten.
Han forklarede, at han i flere år har haft tilbagevendende problemer sidst på efteråret og om vinteren med nyregrus/nyresten, og nu havde han det igen.
Han havde hørt, at jeg måske kunne finde årsagen.
Han var øm til nyre og urinveje i begge sider, og der var ingen betændelse, så han gjorde noget forkert.
Mit 1. spørgsmål til ham var, om han havde drivhus, hvilket han svarede ja til.
Jeg spurgte herefter, hvor mange tomater spiser du om dagen i højsæsonen. Han svarede 5-10 stykker om dagen - måske flere - de smager jo godt.
Jeg forklarede ham, at hvis man spiser 1-2 stk pr. dag, så sker der som regel intet, men spiser man 5-10 stk. dagligt, vil nogle mennesker få problemer med nyresten/nuregrus, og da tomater er stærkt udvidende, bliver urinvejene også ømme i højre side (plus/minus balancen), så det var det der gav mig det rigtige fingerpeg.
Han spiste også mange sure æbler, hvilket også kan give nyresten/nyregrus ved nogle mennesker, især dem der samtidig drikker for lidt.
Jeg fik ham til at stoppe med æbler og tomater i en periode, da syrerester kan bundfælde sig i nyre og galde.
Jeg ved også, at der er flere nyresten/galdestens anfald efter drivhussæsonen.
Ved behandlingen får man urinvejene til at slappe af, således at grus og mindre sten kan passerer i de fleste tilfælde, men jeg anbefaler altid "RESIUM" (kan købes ved Matas).
"RESIUM" er et spansk lægemiddel, som har været kendt i mange hundrede år.
Det var de gamle munke i spanien, der samlede planter ind, som kunne vokse på klipperne, og lavede et udtræk af dem i noget destilleret vand.
Planterne indeholder nogle enzymer, som kan opløse nyresten/nyregrus i løbet af 1-2 flasker (1-2 uger).
Det hjælper også på nogen former for galdesten - dem der kommer af syrerester fra frugt og andet syreholdigt.
Resium kan evt. tages forebyggende med 1 flaske sidst på året.

Han fik 3 behandlinger, og han var symptomfri efter 1. uge og l flaske Resium.

Jeg fik flere hilsner fra ham gennem årene, og han havde ikke længre symptomer fra hans nyre, så han mener, at jeg nok havde ret - for han har efterlevet det jeg anbefalede ham.

EKSEMPEL 17

Kvinde 58 år - smerter i ryg, arme og ben.
Hun følte, at hun efterhånden havde svært ved at passe sit rengøringsjob, som hun havde haft i mere end 30 år.
Hun viste mig en mystisk fordybning, som hun gennem årene havde fået ved venstre nyre - nærmest som om huden var trukket ind - så der næsten kunne ligge en bordtennisbold i fordybningen.
Hun var øm til urinvejene i venstre side - til ryggen og begge nyre/binyre.
Hun brugte ikke altid handsker og hun drak aldrig mælk.
Hun lovede at bruge handsker hver dag og drikke mindst 1/2 liter skummetmælk.
2. behandling - kun halvt så øm til urinvejene, og ryg og nyre/binyre meget bedre.
3. behandling - stadig øm som ved 2. behandling - ingen bedring, så vidste jeg, at hun stadig gjorde et eller andet forkert.
Ved ar spørge ind - fandt jeg ud af, at hun næsten afkalkede 10 kaffemaskiner om ugen med 32 % eddikesyre, og når hun begyndte med det flygtede alle i nærheden, men hun fortsatte med rengøringen i området selvom det rev i næsen.
Jeg opfordrede til at holde med de 32 % eddikesyre og fortalte hende, at man kan bruge kartoffelvand (base) i stedet for, og det er ikke skadeligt for hverken maskine eller mennesker.
4. behandling - nu var der store fremskridt, og hun var næsten ikke øm mere, Fordybningen ved venstre nyre var nu blevet meget mindre, næsten det halve.
5. behandling - ingen ømhed - ingen smerter siden 4. behandling, og nu var fordybningen blevet endnu mindre, så først nu var jeg sikker på, at vi havde fundet de ting, hun havde gjort forkert i mange år.

EKSEMPEL 18


Mand 50 år - forhøjet blodtryk.
Han fortalte, at han havde været indlagt på sygehus i 3 dage til observation for en blodprop, da han under en fodboldkamp (Old Boys) fald om og mistede bevidstheden kortvarig.
Han blev kørt på sygehuset og de målte hans blodtryk, som var meget højt og de troede det måske var en boldprop, der var på vej.
Prøverne viste ingen tegn på blodprop, og hans blodtryk fik de hurtig ned ved medicinsk behandling, men de kunne ikke fortælle ham årsagen. Så nu kom han til mig for at høre om jeg måske kunne finde årsagen.
. behandling - øm til urinvejene i venstre side (syre/base balancen), og akupunktur punkt 61 (væsketryk i hovedet).
Han var i god fysisk form og var ikke vant til at fejle noget, så derfor måtte der være noget han havde gjort forkert inden for de sidste 3-4 dage før han faldt om på fodboldbanen en søndag formiddag.
Jeg startede med at spørge om han havde været til fest inden for de dage det drejede sig om. Han fortalte nu, at han havde været til fødselsdagsfest om fredagen ud på de små timer.
Jeg spurgte nu, om han havde drukket nogle "sorte svin", hvilket han bekræftigede, og sagde ja - 5-6 stykker.
Jeg forklarede ham, at de indeholder salmiak (tyrkisk peber), som binder væske i kroppen og får blodtrykket til at stige ved de flest i 3-4 dage.
Han havde godt nok haft ondt i hovedet dagen derpå,  men han regnede med det bare var tømmermænd.

2. behandling - ingen ømhed, og han havde haft det godt igen.
Ved min udspørgen, tydede alt på, at han gjorde det rigtige med hensyn til syre/base balancen, så årsagen kunne kun være de 5-6 "sorte svin" han havde drukket, men de kunne også sagtens give de symptomer han havde haft.

EKSEMPEL 19

Mand 57 år - smerter i ryg - højre ben 2 1/2 cm kortere.
Han fortalte, at han for ca. 7 år siden faldt om med store smerter i ryggen. Han endte på Ortopædisk Hospital, hvor han blev lagt i træk, fordi de havde fundet ud af, at hans højre ben var 2 1/2 cm kortere end det venstre. Efter 3 måneder var der ingen ændring, og han fik lavet nogle ortopæiske sko, som skulle udligne forskellen på hans ben.
Det hjalp noget på hans smerter, men det blev aldrig helt godt, så de sørgede for hans invalidepension.
Da jeg havde kureret hans hustru for migræne, ville han se om jeg kunne gøre noget for ham, da han stadig døjede med tilbagevendende smerter, som han måtte gå og tage smertestillende tabletter for.
Inden han blev syg, havde han arbejdet som skovarbejder i ca 20 år og med motorsav hver arbejdsdag.
Han var øm til urinvejene i venstre side (syre/base balancen) til binyre/nyre og til ryggen, højre hofte og mellem skulderbladene i venstre side samt akupunkturpunkt 61, så jeg vidste, at der mindst stod 2-3 kg vand i venstre side (måske 5-6 kg) og trykkede ryggen skæv, og så bliver højre ben som regel kortere - ofte 1/2-1 cm - men sjælden mere.
Der var betændelse i venstre side til urinvejene og han drak cola, juice og for meget kaffe, samt han tog 4-6 smertestillende kodimagnyl næsten hver dag.
Jeg sagde han skulle stoppe med cola og juice, og skære sit kaffeforbrug ned til 4 kopper dagligt. Han skulle forsøge at komme af med kodimagnylene, idet jeg forklarede ham, at de kunne være med til at forvære hans tilstand, når de skulle udskille med urinvejene.
I stedet for de smertestillende anbefalede jeg ham at tage 600 mg magnesium til et glas skummet mælk 1/2 time før sengetid, da man bedst optager kalk/magnesium medens man sover, og samtidig slapper både kalk og magnesium muskler og nerver af, så er man i underskud tager man det hver aften indtil man føler, at nu kan man slappe af og få en god nattesøvn.
Jeg forklarede ham, at det ikke er hans knogler, der er for korte, men bruskskiverne i fodled, knæled, hofte og nogle diskus i ryggen der er presset sammen.
Da jeg havde slappet ham godt af, og var ved at være færdig med behandlingen, tog jeg fat i højre fod og lirkede med den samtidig med at jeg lavede et træk nedefter. Jeg kunne mærke, hvordan det ligsom gled på plads, og nu var hans ben lige lange.
Jeg fortalte ham, at hans ben formentlig ville trække op igen, og at det nok ville tage 5-6 behandlinger at løse op for hans spændinger.
2. behandling - ingen ømhed nogen steder, og hans ben lige lange.
Jeg var meget overrasket over den hurtige virkning, og han fortalte nu, at han havde været henne og købe ny almindelige sko, fordi han selv følte at hans ben var lige lange.
Jeg målte hans ben og de var lige lange, og han havde ingen smerter haft siden 1. behandling, men blot været øm i hele kroppen de første 3-4 dage.

Han kom igen 5 år efter med forstyrrelse til hormonbalancen, men hans ben var stadig lige lange, og hans ryg havde det godt.
Han fik 2 behandlinger, så var han i orden igen.

EKSEMPEL 20

Mand 25 år - mavesår.
1. behandling - kun øm til urinvejene i venstre side (syre/base balancen) og ikke andre steder.
Han havde fået konstateret et lille mavesår, som han fik medicin for, men han syntes ikke det havde hjulpet noget på hans sviende smerte i maven.
Han havde sat sit kaffeforbrug ned til 4-6 kopper daglig, men det havde heller ikke hjulpet.
Han drak kun lidt cola og juice, men ingen mælk.
Jeg fik ham til at stoppe med cola og juice og begynde at drikke 1/2 liter skummetmælk om dagen.
I øret kan man se, om man har mavesår, og hvor det sidder, enten: mavemunden (overgangen mellem spiserør og mavesæk), mavesækken eller tolvfingertarmen.
Han havde et lille sår på akupunkturpunktet i øret til mavesækken, men det så ikke særlig slemt ud - for jo værre det ser ud i øret - jo værre ser det ud i maven.
Jeg gav ham elektroakupunktur i øret, hvilket hjælper direkte til såret i maven, så det heler hurtigere op.
2. behandling - han var stadig øm til urinvejene i venstre side, men måske lidt mindre. Såret i øret i øret var måske lidt pænere, men jeg vidste nu, at han stadig gjorde et eller andet forkert.
Jeg begyndte at spørge ind og fik at vide, at han hver morgen tog toget fra Randers til Ålborg, og inden han nåede Ålborg havde han altid en sviende fornemmelse i maven. Han fik først sin morgenmad, når han kom til Ålborg.
Får du ikke noget at spise inden du tager hjemmefra - nej svarede han, jeg tager kun 5-10 stk ascorbinsyretabletter til noget vand, for ikke at blive forkølet. Det har jeg gjort i 2-3 år, og jeg har ikke været forkølet siden jeg begyndte med det.
Jeg fortalte ham, at jeg var sikker på, at det var dem, der var årsagen til hans mavesår.
Jeg fik ham til at stoppe med det samme, for jeg kunne næsten gang mærke på hans fødder om det var dem, der var årsagen.
3. behandling - ingen ømhed.
Hans symptomer fra maven var forsvundet, og såret i øret var næsten væk. Så nu havde vi fundet årsagen.
Så ville kroppen selv ordne resten.
Jeg anbefalede ham stadig at holde sig fra cola og juice og holde kaffeforbruget nede på 4 kopper daglig og drikke 1/2 liter skummetmælk.
I stedet for ascorbinsyretabletterne kan du tage 500 mg syreneutral C-vitamin, men i forbindelse med et måltid.

EKSEMPEL 21

Kvinde 45 år - depression.
1. behandling øm til urinvejene i venstre side (syre/base balancen), til ryggen og hypofysen, binyre og æggestok (hormonbalancen).
Hun fortalte, at hun ikke havde haft menstruation i snart l år, og hun havde i samme periode følt sig nedtrygt.
Jeg forklarede hende, at hormonbalancen har meget at gøre med psyken, så hvis man går for tidlig i overgangsalder, og der stadig ligger æg tilbage i  æggestokkene kan det være årsag til depression. Hvis der ligger æg tilbage - kan du få menstruation igen og depressionen vil forsvinde.
Hun brugte ikke handsker til rengøring, og drak for meget kaffe.
Jeg opfordrede hende til at bruge handsker oh sætte kaffeforbruget ned til højst 4 kopper daglig.
For som jeg fortalte hende, så kan det værre de to ting der er årsagen - til at dine hormoner er kommet ud af balance, fordi vandet i venstre hofte og balle trykker ryggen skæv, men det finder vi ud af næste gang.
2. behandling - ingen ømhed.
Hun havde fået menstruation igen, og hun følte sig 10 år yngre, og følte sig glad og med mod på livet.
Jeg forklarede hende, at hvis hun passede på sin syre/base balance, ville hun formentlig have menstruation de næste 2-10 år, hvorefter det vil stoppe normalt - uden depression.
Det var rengøring uden handsker, der var årsagen - ligesom ved de barnløse.

EKSEMPEL 22

2 kvinder (søstre) på 30 år (125 kg) og 35 år (137 kg) - overvægt.
De havde ondt i hele kroppen på grund af affaldsstoffer og de var begge invalidepensionister.
De var begge ømme stortset alle steder under deres fødder, men dog mest til deres urinveje i venstre side (syre/base balancen, som var så ømme, at jeg ikke kunne (måtte) røre dem.
Jeg fandt hurtigt ud af at de begge drak mindst 10 coca cola om dagen - ingen vand, mælk, kaffe the, juice eller andet - kun coca cola, og det havde de gjort i 15-20 år.
Der var ingen af dem der havde deres egne tænder.
Jeg forklarede dem, at jeg kun kunne hjælpe dem, hvis de holdt helt op med at drikke cola, da det var det der var årsagen til deres overvægt og deres andre problemer i kroppen.
Deres tarm virkede kun 2-3 gange om ugen, da deres stofskifte også var påvirket - alt i deres krop var mere eller mindre i ubalance.
2. behandling - lige så øm som 1. behandling - de indrømmede, at de stadig drak 10 colaer om dagen og ikke andet drikkeligt, så de havde ikke ændret deres uvaner.
De brugte aldrig handsker og de spiste stærk lakrids hver dag.
3. behandling havde de fået tid til, men de dukkede aldrig op og ringede heller ikke.
De var begge afhængige af cola (cola narkomaner - afhængig af cola), så de ikke kunne (ville) stoppe.

5 år senere fik jeg at vide, at den ældste søster var død som 40 årig.

Det var nok de 2 værste tilfælde jeg har set, hvor cola var årsagen.

EKSEMPEL 23

Kvinde 32 år - konstante smerter i underliv.
1. behandling - kun lidt øm til urinvejene i venstre side (syre/base balancen, og et lille ømt punkt til korsbenet men ellers var der inghen ømhed.
Hun havde været indlagt til undersøgelse, da det havde stået på i ca. 3 måneder.
Syge huset havde ikke fundet noget unormalt hverken i underliv eller tarm, så de havde ikke fundet årsagen.
Hun brugte ikke handsker til rengøring,  og det var det eneste jeg fandt ud af første gang.
2. behandling - ingen ømhed.
Hun fortalte nu, at hendes smerter i underlivet næsten var forsvundet under førstye behandling, men hun turde næsten ikke tro på det, så derfor havde  hun ikke sagt noget. En time efter behandlingen var smerterne helt væk, og hun har ikke haft ondt siden (l hel uge).
Jeg forklarede hende, at jeg næsten var sikker på, at hun havde gjort rent uden handsker, og der efter 3-4 dage stået så meget vand i venstre hofte og balle og trykket hendes ryg skæv, således at der var kommet en nerve i klemme til hendes underliv.
Når man har gjort noget forkert med rengøringsmidler trapper det op de næste 3-4 dage og herefter vil det forsvinde igen ved de fleste i løbet af de næste 3-4 dage, hvis man ikke gør noget forkert igen.
Nogle få gange sker der det, at det har svært ved at falde på plads igen - uden behandling, men det er heldigvis sjældent.

Hun ville bruge handsker fremover.

EKSEMPEL 24

Kvinde 65 år - astma/bronkitis m.m.
Hun havde i telefonen forklaret mig, at hun ikke kunne undvære sine iltflasker, så hun ville komme med Falck, hvis jeg ville prøve at  behandle hende, så hun kunne få det bedre.
Hun havde været syg i ca. 15 år, hvor det kun var gået ned ad bakke med hendes helbred.
1. behandling - installeret af Falck med iltflaske og iltmaske, men vejrtrækningen var meget anstrengt.
Jeg startede i dette tilfælde med at trykke til hendes binyre, for at få dem til at producere noget mere adrenalin, så det kunne åbne hendes luftveje, og derved lette hendes vejrtrækning.
Efter 20-25 sekunder kunne jeg se hendes vejrtrækning faldt til ro, og jeg opfordrede hende til at tage iltmasken af - hun nhavde ikke brug for den resten af behandlingen, og hun var selv meget forbavset.
Hun var mere eller mindre øm alle steder, og hun havde også infektioner i luftvejene og urinvejene.
Når man behandler sådan et tilfælde, skal man være opmærksom på, at de ømme steder forsvinder i omvendt rækkefølge, som de er kommet, og det sidste sted der er ømt, er som regel der årsagen er.
2. behandling - noget mindre øm, men stadig øm - næsten alle steder.
Jeg startede igen behandlingen med at trykke til hendes binyre (reflekset under fødderne) for at lette hendes vejrtrækning, og det samme skete som ved 1. behandling.
Hun fortalte, at hun de første 2-3 dage næsten kunne undvære sin ilt, men så fik hun behov for den igen.
Hun var kommet af med meget urin, og hendes tarm var begyndt at virke hver dag, og hun havde haft nemmere ved at hoste slim op.
Hun drak ikke mælk for det slimede for meget i hendes mund og hals.
Jeg anbefalede hende 800 mg kalk og 400 mg magnesium til natten (man optager bedst kalk og magnesium medens man sover) for at få hende til at slappe af.
Hun drak juice i store mængder, da hun følte, at det tog noget af slimen i hendes hals.
Hun ville stoppe med juicen og sætte sit kaffeforbrug ned til 4 kopper, idet jeg fortalte hende, at hun gjorde noget forkert med syre/base balancen.
3. behandling - øm nogle færre steder.
Jeg startede igen med reflekset til binyrene, og det samme skete som ved 1. og 2. behandling.
Hun fortalte, at hun næsten havde kunnet undvære sin iltmaske de første 4-5 dage, og at hun ikke havde brugt den ret meget resten af ugen.
Da jeg startede behandlingen var hun øm til urinvejene i begge sider, men nu var hun kun øm i venstre side, så der begyndte at tegne sig et billede af hvad årsagen kunne være.
Hendes lever og milt var næsten ikke ømme mere, og hun havde fået mere energi og appetit.
4. behandling - øm til urinvejene i venstre side - øm til ryg og binyre, så nu var der stor fremgang.
Hun kom uden sin iltflaske og maske, som hun ikke havde haft behov for siden sidste behandling.
Hun fortalte mig nu, at hun havde haft et rengøringsjob, inden hun blev syg, men hendes sygdom startede med at hun fik en voldsom influenza, som hun ikke kunne komme af med, og så stødte der flere og flere symptomer til i løbet af årene, og hun fik mere og mere medicin.
Hun brugte aldrig handsker, når hun gjorde rent.
Jeg forklarede hende at det kunne være det, der var årsagen, fordi der hobes væske op i venstre side og trykker ryggen skæv, så lymfesystemet flyder dårligere, og påvirker binyrene, og det kan også ved nogen give vand i lungerne, når urinvejene ikke renser ordentlig ud (kun i ekstreme tilfælde).
5. behandling - ingen ømhed.
Det er det bedste jeg har haft det i mange år, og jeg har ikke haft brug for min ilt, og jeg har for 1. gang i flere år været i byen uden min ilt, så kan jeg have det, som jeg har det nu - resten af min tid, så er jeg godt tilfreds.
Jeg forklarede hende, at hun formentlig ville få det endnu bedre, nu hvor hendes krop fungerede, som den skulle, og kun hvis hunn fik tilbagefald skulle hun komme igen.
Jeg følte, at hun nok havde fået det 50-70 % bedre, og at hendes krop skulle have en chance for at gøre det sidste.

Hun kom til behandling efter 1 år, da hun var begyndt at få nogle symptomer igen.
Hun fik 2 behandlinger, så var hun i orden igen.
Det var formentlig en influenza, der havde givet hende et tilbagefald.

EKSEMPEL 25

Dreng 12 år - allergi, eksem og ordblind.
1. behandling - øm til urinvejene i venstre side (syre/base balancen) - øm til begge binyre og han havde væsketryk i knoglen bag øret (akupunkturpunkt 61 ømt på foden.
Han elskede stærk lakrids og drak 2 colaer om dagen.
Han lovedeat holde sig fra cola og stærk lakrids og andet stærk slik.
Han spurgte nu om han måtte drikke andre sodavand, og jeg fortalte ham, at der er ca 10 gange mere syre i cola end andre sodavand og cola er vanedannende, men jeg vil højst anbefale 1-2 sodavand om ugen, da der stadigvæk er en del syre i alm. sodavand, men motionerer man meget kan man lettere forbrænde det.
2. behandling - stadig lidt øm til urinvejene i venstre side, men ingen væsketryk og binyrene kun lidt ømme, så det tydede på han havde holdt det lovede.
Jeg forklarede, at væsketrykket iknoglen bag øret, som han havde ved 1. behandling kan påvirke hjerneaktiviteten, og den kan også påvirke hørespekteret, så man høre ordene anderledes, og derfor har svært ved at stave dem, og måske også udtale dem, fordi de forvrænges når man høre dem.
.
Jeg kontrollerede reflekserne til hørelsen på fødderne, men der var intet unormalt, men jeg ved at væsketrykket kan værer nok i sig selv.

Binyrene har med allergi og eksem at gøre - producere de for lidt adrenalin hæver slimhinderne op i næse og svælg - og producere de for lidt binyrebarkhormon kan man få eksem.

3. behandling - ingen ømhed.
Han syntes allerede, at det var gået lidt bedre i skolen.

Ca 1/2 år efter ringede moderen  efter aftale, og fortalte at hans eksem hurtig var forsvundet efter sidste behandling, og han havde heller ikke allergi mere.
Han var blevet meget dygtigere i skolen og specielt til at stave.

EKSEMPEL 26

Mand 56 år - smerter i maven og døjede med opstød.
1. behandling - øm til urinvejene i venstre side, og øm til den ryghvirvel, hvorfra nerverne går ud til galde og tolvfingertarm, således at han havde en spænding, der hvor galden løber ud i tolvfingertarmen. Står det vi har spist for længe i tolvfingertarmen kan de begynde at gære, og især hvis man har fået en sød dessert ned oveni hovedretten inden for 1/2 time, så kan der dannes luft, som kan give forskellige symptomer.
Ved min udspørgen fandt jeg ud af at han drak 20 kopper kaffe om dagen, ingen mælk og måske for meget rødvin.
2. behandling kun lidt øm til urinvejene i venstre side - ingen symptomer fra maven.
Han havde kun kunnet skære sit kaffeforbrug ned til ca. 10 kopper om dagen, og han var begyndt at drikke skummetmælk.
Jeg forklarede ham, at hun skulle ned på 4 kopper kaffe, hvis han ville være sikker på at symptomerne ikke skulle komme igen.
3. behandling - ingen ømhed.
Han havde ingen symptomer  haft siden 1. behandling, og han var nu nået ned på 4-6 kopper kaffe daglig, men han skulle nok komme ned på de 4 kopper.
Som jeg forklarede ham, at kaffe har nogle få gode egenskaben, men mange dårlige hvis man får for meget kaffe. Kaffe skyller kalium og især B-vitaminer ud af kroppen.
1-2 kopper kaffe om morgenen kan få de fleste maver (tarm) til at virke, da kaffen virker befordrende på tarmen, hvorimod the virker stoppende på tarmen.

Man kan blive afhængig af kaffe (koffein),  så dety kan være nødvendig at trappe ned over 2-3 uger - indtil man når de 4 kopper daglig.

AFSLUTNING PÅ SYRE/BASE BALANCEN

De eksempler jeg er kommet med er kun et ganske lille udpluk, men måske nogen af de mest interessante, men jeg havde mange tilfælde der næsten lignede hinanden.

Jeg havde utallige børn og unge mennesker (måske 100 om året), hvor årsagen var den samme - nemlig: cola, lakrids, stærk slik og juice, men symptomerne var vidt forskellige som: allergi, eksem, hidsighed, ked af det, indlæringsproblemer, hørelse, hovedpine, ondt i maven, astma, bronkitis og vanskelig ved aty komme af med infektioner m.m.

Ved de fleste var det deres binyre, der var kommet ud af balance, når der stod vand i venstre side og skubbede deres ryg skæv, fordi mde havde gjort noget forkert.
Producerer binyrene for lidt adrenalin giver det luftvejs problemer som allergi (kun de luftbårne), astma, bronkitis og kan kan lettere bliv ked af det.
Producerer binyrene for meget adrenalin bliver man lettere hidsig.
Producerer de for lidt binyrebarkhormon kan det give eksem og man får lettere infektioner.
Når jeg behandlede dem 1-3 gange og fik dem til at gøre det rigtige, forsvandt deres symptomer.

Blandt disse husker jeg en ung mor, der gav sit barn på 1/2 år juice i sutteflasken (gjort i en god mening), men barnet døjede med eksem over hele kroppen. Eksemen forsvandt stille og roligt, da hun ikke længre fik juice.

Jeg havde ligeså mange voksne (måske 100 om året), hvor symptomerne var de samme,  men hvor der var flere årsager som: rengøring uden handsker, for meget kaffe, for meget vin, ingen mælk, spinat, rabarber, jordbær, smertestillende tabletter, frugt efter kl. 1800 eller for meget frugt m.m.

Så havde jeg børn, unge og voksne af begge køn med led problemer i ryg, arme, ben, skuldre, hofter, knæ, albuer, kæbe, nakke, haleben, fingre og tæer (måske op til 300 om året), hvor årsagen var deres SYRE/BASE BALANCE, og som gjorde de samme forkert, som ovenfor beskrevet, men de havde blot nogle andre symptomer,
Mange tilfælde med hold i ryggen, hvor de nærmest blev båret ind, men kunne selv gå derfra.

Jeg vil tro, at mere end halvdelen af dem jeg har behandlet (ca. 60.000 ), har årsagen været SYRE/BASE BALANCEN, så den er meget vigtig at holde styr på.

Steen Madsen 30.03.2016 09:34

Hej Nina der er begrænsning på brug af tegn her - skriv til min E-mail:
steenmadsen@sund-viden.dk

Nina Rostock 29.03.2016 21:10

Kære Steen, Gule negle, gule håndflader, og fødder, brændende mund og svælg, løbe øjne, sprukne fingre - trykken ved bryst, alle blodprøver ser fine ud.

Nina Rostock 30.03.2016 08:09

JEG TAGERekstra b vitamin, da hår fælder, og har gjordt det i 3-4 år - ikke specielt mange gulerødder, men stor bekymring - jeg vil gerne sende billede af negle

steen Madsen 30.03.2016 07:28

Hvis man overdriver med gulerødder belaster det leveren og huden bliver gul mange steder, det tyder også på en ubalance ved binyrerne
og mangel på B-vitaminer.

Steen Madsen 04.01.2016 14:28

svaret er på din mail

katerina 04.01.2016 13:37

Hej Steen. Jeg har nu haft i 3 uger syrefornemmelse i munden og halsen, som blev værre efter antibiotika. hvilke reflekszoner og akkupunkter skal jeg arbejde ?

katerina 04.01.2016 14:09

må man spise havregryn, rugbrød, giver det mening at tage NATRON, har 3 dage tilbage på antibiotika. jeg tager også mælkesyrbakterier Multidophilus under kuren.

katerina 04.01.2016 14:00

Hvad må jeg så spidse? Væk med æbler, æblejuice og mælkesyrprodukter andet?

Steen Madsen 04.01.2016 13:53

Du skal stoppe indtage af syreholdige fødevare indtil der er balance igen zoneterapi og akupunktur hjælper ikke.

Vagn Petersen 18.04.2014 12:23

Hej jeg har meget uregelmæssigheder afføring nogle gange 2gange om ugen
anderledes gange 3-5 gange og det er meget lyst sjældent mørkebrun.
Hilsen Vagn

Dorthe 25.09.2013 10:08

Hej. Har du et eksempel på unge med akne hud i ansigt?

Nyeste kommentarer

21.11 | 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med...

27.01 | 09:42

Hej Grethe Bogen kan bestilles på:steenmadsen@...

27.01 | 08:05

Hej Steen Jeg vil gerne bestille bogen , sund viden, da jeg lider mege...

20.12 | 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af ...