MIGRÆNE/HOVEDPINE

AFSNIT IV

MIGRÆNE/HOVEDPINE

Den 27. december 1989 var jeg i Ude og Hjemme med en artikel om en 70 årig dame med voldsom migræne, som jeg hjalp på 3 behandlinger.

Efter den artikel fik jeg migrænepatienter fra hele landet.

Mange af dem havde både 2 og 3 former for migræne/hovedpine oveni hinanden. Tit forsvandt 1 af dem først, men så var der måske 1 eller 2 tilbage, som også skulle væk, så der kunne være både 2 og 3 ting de gjorde forkert.

Den værste form for migræne er den der har med galden/galdeblæremeridianen at gøre. Den kan give voldsomme ensidige hovedpine med kvalme og opkastninger, synsforstyrrelser, zig-zag lyn for øjnene, lysfølsomhed og kan forværres af blæst. samtidig kan der være mange spændinger, især i den øverste del af kroppen. Samt sart overfor støj.

Den næstværste migræne har med urinvejene/blæremeridianen at gøre. Den kan give et pres fra nakken og om til øjnene, og et pres inde bag øjnene. Årsagen er tit fordi man gør noget forkert med hensyn til syre/base balancen, men det kunne også være en blærebetændelse eller en rest af samme.

Der kan være blokeringer på en meridian, som forårsager migræne/hovedpine.

Nogen har en spændingshovedpine, nærmest som en kalot på hovedet, og den kan forårsages af de 2 andre, men kan også skyldes andre ting, som jeg vil nævne i nogle af de følgende eksempler.

De fleste migrænepatienter hørte under det jeg har beskrevet under syre/base balancen og lever/galde, hvor man havde gjort noget forkert (årsagen), og mange havde ubalancer begge steder.

Drejer man indad på fødderne kan det give en blokering på galdeblære-meridianen, og derved være den direkte årsag til migræne. Fødderne skal normalt vende lidt udad (10 minutter i 2).

EKSEMPEL 42

Kvinde 70 år - voldsom migræne i 53 år.

Hun forklarede, at hun havde voldsom migræne med opkastninger, synsforstyrrelser og lysfølsomhed, og var sengeliggende i 2-3 dage hver uge, hvor lægen kom og gav hende indsprøjtninger for at hun kunne holde det ud, og det har stået på i 53 år.

1. behandling kun øm til akupunkturpunkt 37 og 38 på højre ben til galdeblæremeridianen, og det var så ømt, at jeg ikke måtte røre det og give hende akupressur på punktet.
Så jeg påvirkede i stedet akupunkturpunktet på anden yderste tå til galdeblæremeridianen skiftevis på venstre og højre fod, da det tydede på at hun havde en blokering på hendes galdeblæremeridian omkring punkt 37 og 38, da det gjorde ond omkring det sted, når jeg trykkede på den 2. yderste tå.
Det lykkedes ikke at få blokeringen væk ved 1. behandling.

2. behandling - stadig øm til akupunkturpunkt 37 og 38, og der var ingen forandring på hendes voldsomme migræne.
Jeg vekslede mellem højre og venstre 2. yderste tå med akupressur, i forsøg på at få energien igennem, men det lykkedes heller ikke denne gang.

3. behandling - ingen ændringer og heller ikke i ugen, der var gået siden sidste behandling.
Hun havde et voldsomt migræneanfald og skulle kaste op, da hun kom til behandling, og hun ville ikke have være af sted, men hendes mand overtalte hende til at forsøge  igen.
Jeg startede med at give hende akupressur på akupunkturpunkt 37 og 38 på højre bens yderside.
Punktet var så ømt, at jeg ikke måtte trykke på det, men jeg blev ved, og da jeg havde arbejdet på punktet i måske 5 minutter, skete der pludselig en forandring med punktet og al ømhed forsvandt totalt, samtidig med at hun sagde til mig, det er ligesom om det jerngreb jeg har haft i hovedet i 53 år forsvinder, og kvalmen forsvandt ligeså hurtig, og migræneanfaldet var helt væk.

4. behandling - ingen ømhed, og hun fortalte nu, at hun følte sig som et helt nyt menneske, og hun havde overhovedet ikke haft antydning af migræne eller kvalme siden den 3. behandling.

Da hun ikke havde haft migræne i 1/2 år, skrev hun til Ude og Hjemme og fortalte hendes historie, og jeg blev ringet op af Ude og Hjemme, om de måtte komme i klinikken og tage nogle billeder af hende og mig, og lave en artikel til bladet.
Artiklen var i bladet nr 52 den 27. december 1989.

EKSEMPEL 43

Mand 52 år - migræne.

Han kaldte selv sin kraftige hovedpine for migræne.
Den startede altid i venstre øje, og bredte sig til resten af hovedet, og den var som regel væk om morgenen, men så blev den værre og værre i dagens løb, og han måtte tage 6-8 smertestillende tabletter for at holde det ud.
Sådan havde han nu haft det i snart 30 år, og der var aldrig nogen der havde fundet årsagen.

1. behandling - ingen ømhed nogen steder, så jeg tænkte, at årsagen måtte være et ganske lille sted, og når hans hovedpine var væk om morgenen, og blev værre i dagens løb, kunne der være et pres på hans tæer fra fodtøjet.
Da jeg næsten var færdig med behandlingen, og undersøgelsen af fødderne, lavede jeg nu et træk opefter i alle tæer, og kun en ad gangen, hvor jeg holder i det yderste led. Da jeg nåede til den midterste tå på venstre fod, og trak i tåen, gav det et smæk i tåen, samtidig med at det ligesom gav et lyn til hans venstre øje.
Hans hovedpine forsvandt nu på nogle få sekunder, og han mærkede nu en snurrende fornemmelse fra tåen og op til øjet, og ud til langemand på venstre hånd.

2. behandling - ingen ømhed - ingen migræne siden 1. behandling, og han havde ingen smertestillende taget siden.
Han fortalte, at det havde snurret i tåen og ud i fingeren og op til øjet i ca. 1/2 time efter behandling.

Jeg sagde til ham - du er sund og rask, men du har gået rundt med en forstuvet tå i alle disse år, og det var den der var årsagen, da der sad en nerve i klemme.
De fleste ville få ondt i tåen, men nogen gange sker der det, at man får ondt i modpunktet i stedet for.

EKSEMPEL 44

Kvinde 28 år - hovedpine.

Hun forklarede, at hun havde døjet med hovedpine de sidste 2-3 år, og det var værst om dagen, og det føltes som om hun gik med hat hele tiden.
Hun havde ikke hovedpine om morgenen, men det kom som regel i løbet af dagen.

1. behandling - ingen ømhed, selvom jeg undersøgte fødderne grundigt. det var først da jeg begyyndte at lave et træk opefter i alle tæer, og kun en ad gangen.
Da jeg trak i det yderste led på hendes ene storetå kunne hun mærke hvordan hovedpinen lettede. Det samme sketee da jeg trak i den anden storetå, og jeg fik på den måde hendes hovedpine helt væk.
Nu lavede jeg et pres nedad på begge storetæer som om hun fik sko på, og nu kunne hun mærke hovedpinen komme igen, så det var hendes sko, der var årsagen.
Jeg laved trækket opefter igen, og hendes hovedpine forsvandt igen.

2. behandling - ingen ømhed, og ingen hovedpine, da hun havde skiftet til andet fodtøj, som ikke gav hende et pres på hendes storetæer.
Hun fortalte, at hun skiftede job for 3 år siden, hvor hun samtidig begyndte at gå i nogle meget spidse og højhælede sko om dagen.
Det måtte være de sko, der var årsagen til hendes hovedpine, men nu havde hun det godt.

EKSEMPEL 45

Kvinde 30 år - migræne.

Hun forklarede, at hun havde hovedpine i højre side af hovedet og nogle gange med kvalme, men aldrig opkastninger, og det var startet så småt for ca 10 år siden, da hun fik job på et kontor.

1. behandling - lidt ømhed til galdeblæremeridianen i højre side og lidt ømhed på hælen i højre side.
Jeg havde allerede fra starten lagt mærke til, at hun drejede indad på højre fod. Når jeg drejede foden udad i normal fodstilling var der ingen ømhed til galdeblæremeridianen, men lod jeg den falde indad igen, blev der ømt til migrænepunkt 37/38 på ydersiden af højre ben, og det gav et pres op i hovedet.
Jeg gik nu ned på spidsen af hælen i lige linie fra storetåen, og masserede med min kno fra pegefingeren, for at få de muskler på indersiden af låret til at slappe af, og foden til at falde udad i stedet for indad.

2. behandling - ingen ømhed og ingen hovedpine, og foden var næsten i den rigtige fodstilling (ti minutter i to).
Vi havde ved 1. behandling talt om, hun havde noget på sin arbejdsplads under bordet, der kunne være årsag til at hun drejede foden indad fordi der ikke var plads til den.
Hun havde nu fundet ud af, at hun altid havde hendes taske til at stå ved højre fod, og det var nok den der var årsagen, men nu havde hun været opmærksom på at fødderne skal vende udad for at der ikke skal opstå spændinger.

Vender man fødderne indad i mere end 1/2 time af gangen, kan der opstå spændinger flere steder og bl. a. påvirke energien i galdeblæremeridianen.

EKSEMPEL 46

Kvinde 35 år - migræne.

Hun forklarede, at hun næsten altid fikmhovedpine kl. 1500 og så kunne det vare 2-8 timer, men det var ikke hver dag, så hun kunne ikke rigtig finde ud af hvad det skyldtes.

1. behandling - ingen ømhed af betydning.
Jeg forklarede hende, at alle symptomer man nærmest kan sætte klokkeslet på, har noget med energierne i meridianerne der forbinder akupunkturpunkterne.
Klokken 1500 går energien fra tyndtarmen og til blæremeridianen, som har meget at gøre med hovedpine at gøre, og hvis energien ikke flyder frit, kan det give symptomer.
Jeg gav hende akupressur på venstre lillefinger til tyndtarmsmeridianen for at hjælpe energien lettere over i blæremeridianen, og fortalte, at hun selv kunne gøre det, hvis der kom hovedpine kl. 1500. Men hun kunne også forebygge det ved at påvirke det mellem kl. 1300-1500.

2. behandling - ingen ømhed og ingen hovedpine.
Hun havde trykket på punktet forebyggende de fleste dage, men en dag havde hun glemt det, og hun syntes der var lidt optræk til hovedpine, så hun trykkede på punktet og det var så forsvundet igen med det samme.

Hun følte selv hun kunne styre det nu, ellers ville hun komme igen.
Hun havde en ret kraftig ring på ringfingeren, som måske kunne påvirke lillefingeren, så jeg foreslog hende, at hun kunne prøve at tage ringen af for at finde ud af om det kunne være den der påvirkede energistrømmen.

EKSEMPEL 47

Mand 66 år - hovedpine/iskias.

Han forklarede, at han nu havde haft det dårligt de sidste 14 dage, og det var lidt underligt for nogle dage havde han hovedpine og andre dage havde han iskias, men aldrig begge dele på en gang, så han kunne ikke finde ud af, hvad der var galt med ham.

1. behandling - ømhed til lever, galde og milt.
Jeg fortalte, at det tydede på en forgiftning, når både lever og milt var ømme, og når galden var øm kunne det være røgen fra afbrænding, og da det var 14 dage efter Sct.Hans, spurgte jeg om hanhavde været udsat for noget røg.
Han fortalte nu, at han i mange timer efter Sct.Hans bålet gik og passede bålet for at få det hele brændt af.
Han havde gået og samlet det, og han havde nok fået en del røg.
Jeg forklarede, at galden og galdeblæremeridianen både kan give hovedpine og iskias, og også på den måde han havde haft det.

2. behandling - ingen ømhed og han havde ingen symptomer haft siden 1. behandling, og han var sikker på, at det var røgen fra afbrændingen, der havde givet ham symptomerne.

Gennem årene havde jeg mange tilfælde, hvor det var røg fra afbrænding, der gav disse ømme steder under fødderne, og lignende symptomer, men nogle gange hovedpine og andre gange kun iskias.
Men der er ikke 2 mennesker, der er ens, så derfor er der nogen der kan tåle det, medens andre får symptomer.

EKSEMPEL 48

Kvinde 57 år - hovedpine.

Hun forklarede, at hun gennem det sidste 1/2 år havde fået mere og mere hovedpine hver dag, og ofte kun i den ene side af hovedet.

1. behandling - lever, galde og tolvfingertarm, så det tydede meget på, at det kunne have noget med kosten at gøre.
Kvinden vejede vel omkring 40 kg, så man skulle jo ikke tro hun spiste for fedt.
Ved at spørge ind - fandt jeg ud af, at hun det sidste 1/2 år dagligt havde drukket 1/2 liter piskefløde for at tage på i vægt, og hun havde da også taget 1-2 kg på.
Jeg forklarede hende, at det var piskefløden, der havde påvirket galde og gav hende hovedpine, da galden ofte giver ensidig hovedpine.
Jeg anbefalede hende at stoppe med piskefløden, og i stedet for drikke 1-2 hvidtøl om dagen, da der er mange kalorier i.
Jeg giv nu ind og regulerede hendes stofskifte, der var lidt for højt, da hendes mave (tarm) virkede 3-4 gange dagligt.

2. behandling - ingen ømhed og hunn havde ingen hovedpine mere og hendes tarm virkede nu kun 1-2 gange daglig.
Jeg sagde, at årsagen til hendes hovedpine var piskefløden, men årsagen til hendes lave vægt var hendes stofskifte, der havde været for højt i mange år.
Hun fortalte, at hun tit spiste 6-8 gange dagligt for at tage på.
Jeg fortalte hende, at hun kun måtte spiste 3 hovedmåltider for jo flere måltider, jo mere provokerer du ndit stofdkifte til at blive højre.
Det er tit sådan, at dem der er for kraftige, de tør ikke spise - fordi de er bange for at tage på, men jo mindre man spiser, jo lavere bliver stofskiftet.

Læs også sygehistorier: 5 - 11 - 14 og 39

Nyeste kommentarer

21.11 | 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med...

27.01 | 09:42

Hej Grethe Bogen kan bestilles på:steenmadsen@...

27.01 | 08:05

Hej Steen Jeg vil gerne bestille bogen , sund viden, da jeg lider mege...

20.12 | 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af ...