MEDFØDTE UBALANCER

AFSNIT VI

MEDFØDTE UBALANCER

I det følgende vil jeg beskrive nogle af de forstyrrelser det kan give barnet i forbindelse med fødslen.

Under fødslen er der et stort pres på barnets hoved og ryg, men i langt de fleste tilfælde giver det ingen problemer.

Et af de almindeligste problemer er kolik-børn, som jeg havde mange af fra hele landet, og i 90 % af tilfældene fik de 1. behandling.
Ved et kolik-barn vipper storetæerne opad, men nogle gange er det kun i venstre side, og det er tegn på en spænding i ryggen ved den ryghvirvel, hvor nerverne går ud til tyktarmen og giver tarmbevægelse. Er der ingen tarmbevægelse er det et kolik-barn.
Barnet skal have afføring 3-6 gange daglig, så er tarmbevægelsen i orden. Kommer barnet af med mindre end 3 gange om dagen, er der altid en hvis grad af kolik.

Hvis det er de nerver der går ud til binyrerne der kommer i klemme i ryggen, vil det give forstyrrelser som eksem, allergi eller luftvejsproblemer (astma - bronkitis), men det er sjældent.

Der kan også være andre nerver der, der bliver påvirket, men det er yderst sjældent.

Børn skal man dårligt røre ved før det falder på plads, og i langt de fleste tilfælde, falder det også på plads af sig selv, men der kan være nogle tilfælde, hvor det ikke kan selv.

Nogle eksempler fra klinikken:

EKSEMPEL 59

Pige 14 dage gammel - astma.

Moderen, der tidligere selv havde været til behandling ved mig, ringede og spurgte om jeg kunne hjælpe hendes nyfødte datter, der tilsyneladende var født med astma, og nu ville lægen have, at hun skulle have astma-medicin.

Jeg forklarede, at det som regel er den nerve, der kommer fra ryggen og går ud til binyrerne, der er kommet i klemme under fødslen, således at binyrerne ikke producerer det adrenalin de skal for at åbne luftvejene.
Jeg forklarede, at det er meget sjældent, at det er den nerve, da det som regel er den der giver kolik, der bliver påvirket, men jeg har haft flere tilfælde med det samme.
Det er tit noget der kun kræver 1 behandling, da man dårlig skal røre børn før det er i orden.

1. behandling - det var noget der krævede en god fingerspidsfornemmelse, at registrerer at der var ganske lidt at mærke til ryg og binyre, men det forsvandt med det samme, da jeg rørte reflekserne under hendes fødder.
Efter ca. 10 minutter kastede hun en stor klump slim op, og herefter faldt hendes vejrtrækning helt til ro.

Efter 1 uge ringede moderen glad og fortalte, at datterens vejrtrækning havde været i orden siden behandlingen.

Jeg så pigen igen, da hun var 5 år, og havde fået et dårligt ben. Moderen var med og fortalte, at jeg havde behandlet datteren, da hun var 14 dage gammel og med astma, og hun havde ingen problemer haft med vejrtrækningen siden behandlingen.
Hun fik 1 behandling så var hendes ben i orden igen. Hun havde siddet i en kold sandkasse og fået noget kulde fra jorden.

EKSEMPEL 60

Dreng 8 år - fiskehud over hele kroppen.

Faderen fortalte, at sønnen var født med et lag skæl over hele kroppen og lægen havde kaldt det for fiskehud.
Han havde siden fødslen fået mange forskellige behandlinger uden det havde hjulpet.

1. behandling - ømhed under fødderne til nyre/binyre og den ryghvirvel, hvor nerverne går ud til nyre/binyre.
Jeg forklarede, at hans nyre/binyre ikke får det signal, de skal for at fungere 100 %, når nerverne er i klemme ved ryghvirvlen.
Jeg fik næsten ømheden væk.

2. behandling - kun lidt ømhed de samme steder, men jeg fik nu hurtig ømheden væk.

3. behandling - ingen ømhed.
Den skælagtige hud var nu næsten forsvundet på hans ben, og det var allerede begyndt så småt efter 1. behandling, men nu var det tydeligt, at det ligesom startede nedefra, og så forsvandt opefter.
Jeg sagde, at når der ingen ømhed var, så ville kroppen klare resten selv. Men faderen ville gerne have mig til at fortsætte, indtil det var helt væk over hele kroppen.

4. behandling - stadig ingen ømhed, og hans fiskehud havde fortsat med at forsvinde opefter, og det sidste sted var hovedet.
Faderen udtalte nu, han er ligesom en nyfødt over det hele, og der er ingen antydninger af skæl nogen steder.

Jeg sagde, at jeg troede, at processerne nok var gået lidt hurtigere fordi vi havde fortsat behandlingen, men var de stoppet efter 3. behandling var der nok gået lidt længe tid inden det var helt væk (men højst 1 måned).

Mette Hyldal 10.03.2014 13:19

Er det zoneterapi du behandler med??

Steen Madsen 10.03.2014 15:28

Svar til Mette Hyldal d. 10/3-2014
Det er zoneterapi, akupressur og kostvejledning m.m.

Nyeste kommentarer

21.11 | 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med...

27.01 | 09:42

Hej Grethe Bogen kan bestilles på:steenmadsen@...

27.01 | 08:05

Hej Steen Jeg vil gerne bestille bogen , sund viden, da jeg lider mege...

20.12 | 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af ...