PSYKISKE UBALANCER

AFSNIT VII

PSYKISKE UBALANCER

Jeg havde mange patienter gennem årene, og jeg skelnede altid mellem det der kommer indefra (hormonbalancen og det der kommer udefra (oplevelser).

Ved nogle var det syre/base balancen, der var årsagen til at hormonbalancen ikke var i orden, og ved andre var det overgangsalderen (også mænd - men sjældnere).

Ved udefra kommende oplevelser, som påvirker en, og som ikke bliver bearbejdet rigtig (tale om oplevelsen - fortælle den), slår nervetrådene små knuder på sig selv - og så ligger oplevelsen registreret her - og kommer man i en situation, der bare minder lidt, kan man få det dårligt.
De udefrakommende oplevelser ligger på ydersiden af knoglen op til lilletåen, og ved en god fingerspidsfornemmelse kan de mærkes som små nerveknuder, og de kan masseres så de bliver mindre og mindre, og samtidig styrker det psyken.
På bare 1 behandling ved rigtig stimulation kan man løsne op for det der ligger inden for 1 år tilbage, men nogle gange helt op til 5 år tilbage.
Er dette sted på ydersiden af venstre fod det ømmeste sted på foden er det en psykisk årsag (oplevelse).

Jeg har kun været ude for 2 tilfælde, hvor det center lå i højre side, så der er aldrig to mennesker der er helt ens, så man skal undersøge højre side samme sted, hvis der ikke er ømt i venstre.

Man behøver ikke at spørge ind til hvad oplevelsen var, da man kan løsne op for det, uden at vide hvad det var, men mange får lyst til at fortælle det eller gå hjem og fortælle det til familie eller venner (er det en oplevelse hvor man burde have grædt kan der komme en grædetur under behandlingen eller der hjemme).

Psykiske tilfælde har det dårligt om morgenen og formiddagen, og først over middag får de det lidt bedre, og man skal først give dem tider til behandling efter kl. 1400, da man ellers risikerer at de ikke kommer, og så kan man jo ikke hjælpe dem.
EKSEMPEL 61

Kvinde 58 år - depression.

Hun forklarede, at hun havde det så dårligt, at hun havde overvejet at springe i fjorden, og der var ingen behandling der havde hjulpet hende, selv om hun gik til behandling på psykiatrisk dagshospital.

1. behandling kun øm tilhormonbalancen, og det var formentlig i forbindelse med hendes overgangsalder, der var kommet ubalance.
Jeg forklarede hende, at nogen kvinder tager på, og andre taber sig, og nogle kan få depression, og der er selvfølgelig også nogen som ikke mærker noget særligt.
I løbet af behandlingen fik jeg hurtig hendes hormonbalance i orden.
Da jeg var færdig med behandlingen, strålede hun som en sol, og var nærmest forvandlet, og sagde til mig, at det var noget pjat hun havde sagt om at tage sit eget liv.

2. behandling - øm til hormonbalancen - hypofyse, skjoldbruskkirtel, binyre og æggestok.
Hun fortalte, at hun havde haft det rigtig godt dagen efter, men så var hendes depression kommet igen med samme styrke.

3. behandling - ingen ømhed til hormonbalancen.
Hun fortalte, at hun havde haft det rigtig godt i 2 dage efter behandlingen, men så var det faldet tilbage igen.

Hun fik 8 behandlinger før det var stabilt og i orden, og først når det holder 1 hel uge kan kroppen selv, og så holder det mindst 1 år, og nogle gange både 5 og måske 10 år, og ved nogle kommer det måske ikke igen.

Hun var nok det sværeste tilfælde jeg har haft med depression, og på dette tidspunkt havde jeg 10 patienter fra psykiatrisk Dagshospital over en periode på 3-4 måneder, og de fleste var i orden efter 3-5 behandlinger.

De næste 6-7 år hilste jeg jævnlig på hende, og jeg kunne se hun havde det godt, og det sagde hun også selv.
Ca. 12 år efter 1. behandling fik jeg at vide, at hun var blevet fundet druknet i fjorden, og hun blev 70 år.

EKSEMPEL 62

Kvinde 23 år - troede hun havde dårligt hjerte.

Hun forklarede, at hun 3 gange på 1/2 år var faldet om på gaden på grund af hendes hjerte, men lægerne sagde hver gang, at hendes hjerte ikke fejlede noget, men hun troede ikke på dem.
Hun troede bare de ikke ville fortælle hende, hvor alvorligt det var.

1. behandling - hun var kun øm et sted, og det var på ydersiden af knoglen op til lilletåen på venstre fod.
Det forklarede mig, at det var en udefrakommende oplevelse, som havde givet en psykisk belastning, som lå registreret i nogle små nerveknuder.
Når jeg begynder, at løsne op for nerveknuderne, er det tit man kommer til at tænke på det - det drejer sig om, og det fortalte jeg hende, medens jeg bearbejdede stedet.
Hun sagde nu helt spontant - kan det være det med min far, der døde for 5 år siden af en blodprop, medens jeg var til stede. Jeg fortalte, at hun i de små nerveknuder havde påyaget sig nogle af faderens symptomer, fordi hun ikke havde fået bearbejdet oplevelsen.
Efter faderens død havde moderen og hende aftalt, at de slet ikke ville tale om det.
Jeg forklarede hende, at det var en fejl, for den eneste måde, at komme af med oplevelsen på, er ved at tale og fortælle om den
Jeg fortalte, at hun skulle gå hjem nog tale med moderen om det - og evt. få grædt ud, da det løsner op.
Jeg fortalte - at moderen formentlig havde ligeså stor brug for at få talt om det.

2. behandling - hun havde talt meget om det med moderen, og de havde begge grædt meget, og hun syntes allerede, at hun havde det meget bedre.
Hun var stadig lidt øm til det psykiske, men det var meget mindre.

3. behandling - ingen æmhed og hun havde det godt, og var nu klar over, at hendes hjerte ikke fejlede noget, og at det havde været den psykiske oplevelse, der havde givet hende symptomerne, som faderen havde da han døde.

EKSEMPEL 63

Kvinge 23 år - kronisk diarre.

Hun forklarede, at hun havde haft kronisk diarre i 6-7 år med afføring 5-7 gange dagligt.
Hun havde været indlagt til undersøgelse, og man havde ikke kunnet finde årsagen, men blot sagt, at hun havde en irriteret tyktarm, og nu havde lægen sagt til hende, at hvis hendes tyktarm skulle have ro, måtte de lave en stomi på hende (stomi - afføringen ud i pose på maven).

1. behandling - kun øm på ydersiden af knoglen op til lilletåen på venstre fod og ikke andre steder. Hvilket betød at det var en psykisk årsag, som kunne ligge 6-7 år tilbage, som jeg fortalte hende.

2. behandling - kun lidt ømhed samme sted, og hun havde haft det godt, og hendes tarm havde kun virket 3-4 gange dagligt, så hun følte stor fremgang, og afføringen var blevet i mere fast form.

3. behandling - ingen ømhed.
Hun havde ikke længere diarre, men fast afføring 1-2 gange daglig.
Jeg fortalte, at tarmen godt må virke 1-3 gange daglig, så anses det for normalt.

Jeg fortalte hende, at hun var sund og rask, og årsagen havde været en eller anden oplevelse for 6-7 år siden, der havde påvirket hende og givet hende symptomerne, men nu var der løsnet op - så det ikke kunne påvirke hende mere.

katerina 04.01.2016 14:03

Er det punkt ved lille tå på knoglen er også god for polyneuropati i fingre og fødder?HAR HAFT flere år prikkende, brændende, nål fornemmelse i fingre og fødde

katerina 04.01.2016 14:06

ENG i DK vidste ikke noget, de vil tage rygmarvsprøve. I udlandet viste det demylian sensorisk motorisk polyneurapoti i fødder, hvad giver så symp i fingrene?

Nyeste kommentarer

21.11 | 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med...

27.01 | 09:42

Hej Grethe Bogen kan bestilles på:steenmadsen@...

27.01 | 08:05

Hej Steen Jeg vil gerne bestille bogen , sund viden, da jeg lider mege...

20.12 | 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af ...